Marja-Leena Tuurna kertoo Eeva-Liisa Mannerista 23.4.

Moni tietää Eeva-Liisa Mannerin vuonna 1968 julkaistun näytelmän Poltettu oranssi. Sen tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alun porvalliseen kotiin, josta perheen tytärtä viedään psykoterapeutin pakeille. Näytelmää on luonnehdittu oman aikakautensa kuvaukseksi mutta myös ajattomaksi perhesuhteiden tutkimukseksi.

Kuinka moni tietää Mannerin läpimurtoteokseksi muodostuneen vuonna 1956 ilmestyneen runokokoelman Tämä matka? Sen hän kirjoitti asuessaan vaatimattomissa oloissa Orivedellä. Kirjaa on pidetty maamme sodanjälkeisen modernismin uranuurtajana. Teos tunnetaan ilmaisun melodisuudesta, syvyydestä ja herkkyydestä.

Viime vuonna Mannerin syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta. Marja-Leena Tuurna kirjoitti hänen elämäkertateoksensa Eeva-Liisa Manner: matka yli vaihtelevien äärten.

Tuurna vierailee Oriveden Kampuksella lauantaina 23.4. klo 14 alkavassa tilaisuudessa. Tuurna kulkee Mannerin jalanjäljissä lapsuuden ja nuoruuden Viipurissa, uran alkuvaiheen Orivedellä ja läpimurtovuosien Tampereella sekä Malagan Churrianassa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Oriveden Kampus Eeva-Liisa Manner Marja-Leena Tuurna

Kansi: Markko Taina