Radion Sinfoniaorkesteri esiintyy Klemetti-salissa 2.9.

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) kapellimestarinaan Nicholas Collon ja solistinaan viulisti Tami Pohjola esiintyy Klemetti-salissa torstaina 2.9.2021 klo 18.30. Ennen konserttia RSO esittelee toimintaansa Klemetin aulassa klo 17.45 alkaen.

Radion Sinfoniaorkesteri RSO konsertti Oriveden Kampus 2.9. klo 18.30

Illan ohjelma

Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 41 C-duuri “Jupiter” KV 551

   1. Allegro vivace
   2. Andante cantabile
   3. Menuetto (Menuetti) (Allegretto) – Trio
   4. Finaali (Molto allegro)

VÄLIAIKA

Ernst Mielck: Konserttikappale viululle ja orkesterille D-duuri op. 8

Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 C-duuri op. 105

Liput

Lipun voi ostaa ennakkoon Tiketistä hintaan 20,50 € (sis. palvelumaksun)

https://www.tiketti.fi/radion-sinfoniaorkesterin-konsertti-oriveden-kampus-lippuja/76184

Lippujen hinnat ovelta: peruslippu 22 €, opiskelijat ja eläkeläiset 20 €, lastenlippu (10–15-vuotiaat) 15 €, alle 10-vuotiaat maksutta sisään.

Lipun voi käydä ostamassa ennakkoon myös Kampukselta (hinnat: 22 / 20 / 15).

Lisätiedot: info@orivedenkampus.fi tai 045 258 0848

NICHOLAS COLLON

Radion Sinfoniaorkesteri RSO konsertti Nicholas Collon Oriveden Kampus 2.9. klo 18.30Nuoremman polven kysytyimpiin kapellimestareihin kuuluva brittiläinen Nicholas Collon ollut elokuusta 2021 lähtien Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari. Hän debytoi RSO:n johtajana keväällä 2017 ja on orkesterin ensimmäinen ulkomaalainen ylikapellimestari. Hänen avauskaudellaan RSO:n painopisteinä ovat Stravinsky, Lotta Wennäkoski sekä Thomas Adès.

Collon oli 2004 perustamassa Lontoossa toimivaa Aurora-orkesteria, jonka ylikapellimestarina hän yhä toimii. Hän työskenteli vuodesta 2016 Haagin Residentie-orkesterissa, ensin jaetussa pääkapellimestarin (principal conductor) virassa ja syksystä 2018 kevääseen 2021 sen ainoana ylikapellimestarina (chief conductor). Lisäksi hän on ollut syksystä 2017 Kölnin Gürzenich-orkesterin päävierailija.

Collon on vieraillut monien arvostettujen orkesterien johtajana; näitä ovat brittiläisten huippuorkesterien lisäksi mm. Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Zürichin Tonhalle-orkesteri, Ensemble InterContemporain, Euroopan kamariorkesteri, Oslon filharmonikot, Ranskan kansallisorkesteri, Tokion Metropolitan-sinfoniaorkesteri ja Toronton sinfoniaorkesteri. Hän on myös johtanut oopperaa mm. Kölnin oopperassa, Englannin kansallisoopperassa (ENO), Walesin kansallisoopperassa sekä Aldeburghin festivaalilla.

Collon on saanut kiitosta laaja-alaisesta ja monipuolisesta ohjelmistostaan ja innoittavasta musisoinnistaan. Hän on johtanut yli 200 uutta teosta, joukossa useita kantaesityksiä ja Ison-Britannian-ensiesityksiä, säveltäjinä mm. Unsuk Chin, Philip Glass, Colin Matthews, Nico Muhly, Olivier Messiaen, Krzysztof Penderecki ja Judith Weir.

RSO jatkaa Collonin kaudella tiivistä yhteistyösuhdettaan levy-yhtiö Ondinen kanssa; avauskaudella levytysohjelmassa on Sibeliuksen, Adèsin ja Wennäkosken teoksia. Collonin levytyksistä Aurora Orchestran kanssa tehty Road Trip (Ives, Copland, Adams ja Muhly) voitti 2015 Echo Klassik -palkinnon Klassik ohne Grenzen –sarjassa. Aurora Orchestran kanssa hän on tehnyt myös levyn Insomnia (Britten, Brett Dean, Ligeti, Gurney ja Lennon&McCartney) sekä orkesterin ensimmäisenä julkaisuna Deutsche Grammophonille levyn Music of the Spheres (Mozart, Max Richter, Adés, Dowland/Muhly ja Bowie). Hän on lisäksi levyttänyt Haydnia, Ligetiä, Britteniä ja Deliusia sekä Hallé-orkesterin kanssa useita levyjä modernia ohjelmistoa.

TAMI POHJOLA

Radion Sinfoniaorkesteri RSO konsertti Tami Pohjola Oriveden Kampus 2.9. klo 18.30Tami Pohjola kuuluu tämän hetken loistavimpiin nuoriin suomalaisiin viulistilahjakkuuksiin. Hän on saanut kiitosta sekä varmasta tekniikastaan että vivahteikkaista tulkinnoistaan. Hänen varhain alkanutta uraansa ovat siivittäneet monet kilpailuvoitot, ja hän on jo ehtinyt esiintyä solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja Euroopassa.

Muusikkoperheeseen syntynyt Pohjola aloitti viulunsoiton jo kolmevuotiaana ja on opiskellut viulunsoittoa Espoon musiikkiopistossa Grazyna Zeranska-Gebertin, Sibelius-Akatemiassa Reka Szilvayn ja Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-Kyung Leen johdolla. Hän voitti Kuopion viulukilpailun 2015 ja on saavuttanut voitot myös kansainvälisessä Young Musician -kilpailussa Virossa 2009 sekä kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa 2019 Bukarestissa.

Tami Pohjola on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja kuuluu vuonna 2010 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa perustettuun Borea-jousikvartettiin, joka on esiintynyt monilla musiikkijuhlilla Suomessa ja ollut vuodesta 2017 Kuhmon Kamarimusiikin residenssikvartetti.

RADION SINFONIAORKESTERI

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on Nicholas Collon.

Radio-orkesteri perustettiin vuonna 1927 kymmenen muusikon voimin. Sinfoniaorkesterin mittoihin se kasvoi 1960-luvulla. RSO:n ylikapellimestareita ovat olleet Toivo Haapanen, Nils-Eric Fougstedt, Paavo Berglund, Okko Kamu, Leif Segerstam, Jukka-Pekka Saraste, Sakari Oramo ja Hannu Lintu.

Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia. RSO:n tehtäviin kuuluu myös koko suomalaisen orkesterimusiikin taltioiminen kantanauhoille Yleisradion arkistoon.

RSO on levyttänyt mm. Mahlerin, Bartókin, Sibeliuksen, Hakolan, Lindbergin, Saariahon, Sallisen, Kaipaisen ja Kokkosen teoksia. Orkesteri on saanut levytyksistään Gramophonen kahdesti – Lindbergin klarinettikonserton levytyksestä 2006 sekä Bartókin viulukonserttojen levytyksestä 2018. Muita tunnustuksia ovat mm. BBC Music Magazine Award, Académie Charles Cros ja MIDEM Classical Award. Sibeliuksen sävelrunoja ja lauluja sisältävä levy palkittiin International Classical Music -palkinnolla (ICMA) 2018. Kotimaisen EMMA-palkinnon RSO on saanut 2016 ja 2019. Grammy-ehdokkaana RSO on ollut 2020 ja 2021.

RSO:n konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle TV1:ssä.

Radion sinfoniaorkesterin konsertti Orivedellä kuultavissa täällä kuukauden ajan.