Suuri kirjailija- ja elokuvailta 4.12.2021

Rosa Liksom – Väylä – Hytti nro 6 – James Bond – 007 No Time To Die

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi tarjoaa Oriveden Kampuksella kirjailija- ja elokuvaillan 04.12.2021 klo 15 alkaen. Tapahtumassa voi osallistua mihin osioihin haluaa.
Osoite: Koulutie 5, 35300 Orivesi.
Elokuvalippujen ennakkomyynti: Oriveden Kampuksen toimistolla aukioloaikoina arkisin klo 8 alkaen. Kirjailijatapahtuma on maksuton.

HUOM! Ulko-ovella pyydetään näyttämään koronapassi.

ILLAN OHJELMA:

  • Klo 14 Ovet avautuvat Klemettisalin kahvioon ja lipunmyynti alkaa.
  • Klo 15 Rosa Liksom kertoo uusimmasta Väylä-romaanistaan ja anekdootteja kirjailijaurastaan. Haastattelijana tuottaja Pekka Heikura. Ilmainen sisäänpääsy.
  • Klo 16.15 Tauko, jonka aikana Rosa Liksom myy Väylä-kirjaansa ja kirjoittaa omistuskirjoituksia.
  • Klo 17  Elokuva: HYTTI NRO 6 (kesto 1h 49 min). Ohjaus Juho Kuosmanen. Liput: 12 €, eläkeläiset ja lapset alle 16 v. 10 €.
  • Klo 19.15 Elokuva: 007 No Time To Die (kesto 2 h 45 min). Pääosassa Daniel Graig. Liput: 12 €, eläkeläiset ja lapset alle 16 v. 10 €.
Kirjailija Rosa Liksom – Oriveden Kampus 4.12.2021
Rosa Liksom. Kuva: Johanna Laitanen

ROSA LIKSOM

Rosa Liksom (s. 1958) on kirjallisuutemme merkittävä uudistaja, joka voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011 ja Pro Finlandia -mitalin vuonna 2013. Vuonna 1985 novellikokoelmalla Yhden yön pysäkki debytoinut Liksom on myös kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Liksomin menestysromaaniin Hytti nro 6 pohjautuva samanniminen elokuva voitti vuonna 2021 Cannesin elokuvajuhlien toiseksi korkeimman palkinnon, Grand Prix’n. Syksyllä 2021 ilmestynyt Väylä on Liksomin viides romaani. Väylä on valittu ehdolle Finlandia-palkinnon saajaksi.

 

 

Hytti nro 6 elokuva – Oriveden Kampus 4.12.2021HYTTI NRO 6
– Compartment No. 6

Elokuva Hytti nro 6 vie unohtumattomalle junamatkalle arktisten neuvostomaisemien halki. Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Lauran odotukset rauhoittavasta etsikkomatkasta karisevat, kun Ljoha juo itsensä äänekkääseen humalaan heti ensimmäisenä iltana. Alun yhteentörmäyksen jälkeen eriparinen kaksikko alkaa kuitenkin löytää toisistaan jotakin yhteistä ja odottamatonta. Hienovaraisen huumorin värittämä kohtaaminen täyteen ahdetussa junassa saa kummatkin matkaajat näkemään myös itsensä uusin silmin. Juha Kuosmasen lämmin ja vilpitön road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin innoittamana.

 

James Bond – No Time to Die – Oriveden Kampus 4.12.2021007 NO TIME TO DIE

Elokuvassa 007 No Time To Die Bond on jättänyt aktiivipalveluksen ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter CIA:sta pyytää apua. Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.

 

 

 

Rosa Liksom – Väylä – Oriveden Kampus 4.12.2021ROSA LIKSOM: VÄYLÄ

Syyskuu 1944. Kymmenet tuhannet ihmiset hylkäävät kotinsa paetakseen Lapin sodan nimellä tunnetun hävityksen jaloista. Kaiken keskellä on kotitilansa karjaa kuljettava tyttö, jonka perheen sota on hajottanut. Väylä on vangitseva romaani vaelluksesta, evakuointileireistä ja joesta, joka kotinsa jättäneille merkitsi elämän ja kuoleman rajaa. Se on vuodenkierron mittainen kasvukertomus, tarina pienen kylän tytöstä ja poluiksi vaihtuvista teistä, luonnosta ja äidin etsimisestä. Liksomin kerronta saa loankin loistamaan.
Väylä on valittu ehdolle Finlandia-palkinnon 2021 saajaksi.