Terhi Asumaniemen näyttely Paikka jonka aika unohti

Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden ja Tampereen Taidemuseon hyvä yhteistyö saa jatkoa. Oriveden Kampuksen Galleria Akvaariossa on Terhi Asumaniemen valokuvanäyttely ”Paikka jonka aika unohti” pe 13.8. – la 28.8.2021. Galleria on auki tiistaista perjantaihin klo 12-18 ja lauantaisin klo 12-16. Sunnuntaisin ja maanantaisin galleria on suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Näyttelyn kuraattori, museoamanuenssi Johanna Kangas Tampereen Taidemuseosta kertoo näyttelystä ja taiteilijasta näin:

Valokuvasarjan teosten teemana ovat unenkaltaiset maisemat, tilat ja muistikuvat. Teokset johdattavat katsojan paikkoihin, joissa todelliset maisemat muuntuvat mielentiloiksi ja menneet hetket häivähtävät vanhojen rakennusten seinillä. Teossarjassa pöllö vie katsojan viivähtämään Louhisaaren kartanon kummituskamariin, vedenhaltija kätkeytyy riitteisen jään alle ja kuriositeettikabinetin tirehtööri kätkee verhontakaisen maailman katseilta. Ajan unohtamat paikat elävät teoksissa muistojen ja niistä kerrottujen tarinoiden kerrostumina. Valokuvasarja koostuu kehystetyistä pigmenttivalokuvavedoksista.

Terhi Asumaniemi Oriveden Kampus valokuvavedos Galleria AkvaarioTerhi Asumaniemi, Arvoitusten huone, 2020. Pigmenttivedos 3/10.

Terhi Asumaniemi (s. 1972) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2012 ja hänellä on aikaisempi BA-tutkinto Rotterdamin taidekorkeakoulusta, Hollannista. Hän asuu ja työskentelee Tampereella valokuvataiteilijana ja Valokuvakeskus Nykyajan toiminnanjohtajana. Asumaniemen luontoa ja maisemaa käsitteleviä teoksia on ollut esillä viime vuosina yksityis- ja yhteisnäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on Valokuvataiteilijoiden liiton ja Tampereen taiteilijaseuran jäsen.