Kampus nyt myös kirjamainintana

Tampereen Paasikivi-seura on julkaissut kirjan Paasikiven linjat. Se sisältää viime vuonna (Paasikiven syntymästä 150 vuotta) Oriveden Kampuksella pidetyn seminaarin esitelmät.

Kirjan toimittaja emeritustutkija Unto Vesa kirjoittaa esipuheessa:
”Tampereen Paasikivi-seura osallistui merkkivuoteen järjestämällä elokuussa 2020 kaksipäiväisen seminaarin, yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden kanssa, Orivedellä entisen Oriveden Opiston tiloissa. Paikka oli monessakin mielessä sovelias. Paasikivi oli isänsä, Johan August Hellstenin puolelta vanhaa oriveteläistä talonpoikaissukua, ja vaikka poika syntyikin isän ja äidin matkalla Tampereelta Lahteen Hämeen läänin Koskella, hänen syntymäpaikakseen merkittiin Tampere. … Oriveden Kampus oli sikälikin osuva valinta, että Paasikivi oli Lahden vuosinaan 1800-luvun lopussa aktiivinen ja keskeinen toimija sekä kansanopiston että yhteiskoulun perustamiseksi kotikauppalaansa.”

Kirjassa ovat mukana Unto Vesan avauspuheen lisäksi ulkoministeri Pekka Haaviston, professori Vesa Vareksen, emeritussuurlähettiläs Heikki Talvitien, emeritusprofessori Osmo Apusen, emeritusprofessori Timo Soikkasen ja emeritusprofessori Yrjö Varpion seminaariesitelmät.

Kirjaa on pari kappaletta Kampuksella lainattavissa.