Vanhaa musiikkia Kampuksella

Tulevan viikon ajan Orivedellä soivat cembalot ja monet muut vanhat soittimet. Viitisenkymmentä soittamisen harrastajaa kokoontuu kesäleirilleen Oriveden Kampukselle.

Leirin järjestää Oriveden Kampus yhteistyössä Helsingin Vanhan Musiikin seuran kanssa. Eri soitinten opettajia tulee kymmenen, joista osa tulee Suomen ulkopuolelta.

Yleisölle tarjotaan vanhoja säveliä laulettuna ja periodisoittimilla soitettuna torstaisessa konsertissa Klemetti-salissa. Kello 18 alkavassa konsertissa on mukana solisteja, pienyhtyeitä, kuoro ja orkesteri. Musiikkia kuullaan keskiajalta barokkiin.

Helsingin vanhan musiikin seura on perustettu vuonna 1977 yhdistämään keskiaikaisesta, renessanssin tai barokin musiikista kiinnostuneita ihmisiä, lisäämään kiinnostusta vanhaan musiikkiin ja jakamaan tietoa vanhasta musiikista. Seura järjestää kursseja ja työpajoja. Vuosittain pidetään viikon mittainen kesäkurssi, joka nyt on ensimmäistä kertaa Orivedellä.

Seuralla on myös pysyvä renessanssiyhtye, joka on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Vuodesta 2020 alkaen toimintaan on kuulunut kaikille avoin barokkiorkesteri Amore Barocco.