Elokuviin kuusi kertaa viikonlopun aikana

Kampuksen joulukuinen elokuvailta saa jatkoa Orivedellä. Viikonloppuna 21.-22.5. on peräti kuusi esitystä. Yksi elokuvista esitetään kahdesti.

Koko perheen kotimainen elokuva ’Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka’ on tämän vuoden uutuus. Monille nuorille ihan normaaliin tapaan pojat, Henkka Virtanen ja J.K.Kivimutka, ovat kiinnostuneita rikoksista ja niiden ratkaisemisesta. Siihen tarvitaan oma etsivätoimisto. Ja toiminta käynnistyy.

Elokuva esitetään Oriveden Kampuksella kahdesti elokuvaviikonlopussa. Lauantaina 21.5. esitys alkaa klo 13 ja sunnuntaina 22.5. klo 14. Pohjois-Hämeen osuuspankki tarjoaa molemmille päiville vapaalippuja tähän elokuvaan. Lippuja voi noutaa etukäteen Kampukselta. Ovelta lippuja voi ostaa kympin hintaan niin tähän kuin muihinkin esityksiin.

Reilu viikko ennen Oriveden Kampuksen elokuvaviikonloppua saa ensi-iltansa Seppo Jokisen kirjoihin perustuva elokuva ’Koskinen’. Komisario Koskisella riittää töitä kesälomien keskelläkin. Tammerkoskesta nostetaan hukkuneen miehen ruumis, jonka ranteissa on sitomisjälkiä. Ja Näsijärvestä löytyy vielä uusi ruumis. Onkohan näillä rikoksilla keskinäistä yhteyttä?

Seppo Jokisen kirjat ovat jatkuvasti kirjastoissa varatuimpien kirjojen joukossa. Joskus kirjoissa vieraillaan Orivedelläkin. Lauantaina 21.5. klo 15 pääsee komisarioon tutustumaan Kampuksen Klemetti-salissa.

Tämän vuoden tuotantoa on Kampuksen kolmaskin elokuva ’Tytöt, tytöt, tytöt’. Suomalaisen draamaelokuvan on ohjannut Alli Haapasalo. Elokuva kertoo kolmesta tytöstä, heidän tunteistaan ja ensirakkauksistaan. Elokuva on jo saanut positiivista kansainvälistä huomiota. Se voitti Sundancen elokuvajuhlien yleisöpalkinnon.

’Tytöt, tytöt, tytöt’ esitetään Oriveden Kampuksella lauantaina 21.5. klo 17.

Kampuksen elokuvaviikonloppu jatkuu sunnuntaina 22.5. Henkan ja Kivimutkan jälkeen klo 16 katsotaan Susanna Helken ohjaama dokumenttielokuva ’Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja’. Sekin on tämän vuoden uutuus. Elokuva on musiikkipitoinen hoitotyötä käsittelevä dokumentti. Lauluja esittävät hoidettavien vanhusten ja hoitajien muodostamat kuorot.

Klo 16 alkava elokuva on ajankohtainen puheenvuoro hoitajien työstä ja vanhusten kokemasta hoidosta.

Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Marja Packalén ja Misa Palander ovat päärooleissa viime vuonna valmistuneessa Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa elokuvassa ’70 on vain numero’. Elokuva on tyyliltään draamakomedia. Myös käsikirjoitus Johanna Vuoksenmaan tekemä.

’70 on vain numero’ päättää tämän kertaisen Kampuksen elokuvaviikonlopun. Sen esitys alkaa klo 18.

Viikonlopun toteuttajana Kampuksen ohella on Pirkanmaan Elokuvakeskuksen Kiertävä elokuvateatteri Filmipyörä. Mikäli elokuvamaratonista saadaan edelleen myönteisiä kokemuksia, elokuvia päästään Kampuksella katsomaan jatkossakin.