Kirjoittajaoppia Kampuksella

Ensimmäistä kertaa Orivedelle opettamaan tulee kesällä turkulainen Daniil Kozlov. Opetuskokemusta taitelijanimeä Susinukke Kosola käyttävällä 31-vuotiaalla Daniililla on muista paikoista.

Daniil on monissa kilpailuissa palkittu runoilija. Hänellä on myös oma kustantamo, jonka kirjallisista linjauksista hän vastaa ja toimii samalla myös kustannustoimittajana. Kustantamon monet kirjat ovat saaneet kiitosta ja palkintoja.

Daniil Kozlov syntyi Pietarissa, mutta muutti tutkijavanhempiensa mukana Suomeen jo lapsena. Hän on opiskellut mm. Turun yliopistossa ja Paasikivi-opistossa.

Kampuksen Lyriikan kirjoittamisen kurssi sopii niin runoudesta varovaisesti kiinnostuneille vasta-aloittelijoille kuin intiimimpää suhdetta sanoihin etsivälle prosaistikonkarillekin.

Kurssilla lähestytään runoutta ensisijaisesti kielen kautta. Kuinka luoda vertauskuva, joka ei vaivaannuta? Kuinka olla kielenkäytössään luova, mutta ymmärrettävä? Tarkoituksena ei ole veistää kenestäkään muottiin sopivaa runoilijaa, vaan antaa työkaluja kehittää itseään haluamaansa suuntaan. Harjoitusten, keskustelun ja palautteen kautta saa tarkan käsityksen runouden mahdollisuuksista ja itsestään runoilijana.

Lyriikka-kurssi pidetään 11.-14.7. Samaan aikaa Kampuksella on Niina Hakalahden Proosaa ja jotakin muuta -kurssille. Molemmille kursseille ilmoittaudutaan orivedenkampus.fi/tapahtumat -nettisivuilla olevilla lomakkeilla.