Keijo Koivula esitelmöi Picassosta

Sunnuntaina 10.7. klo 14 on Kampuksella kangasalalaisen taiteen asiantuntija Keijo Koivulan mielenkiintoinen esitelmä aiheesta Nuoren Picasson elämää ja taidetta. Tilaisuus on päärakennuksen Topelius-salissa.
Sydän-Hämeen lehti kirjoittaa aiheesta näin:
”Koivula luonnehtii suurta taitelijaa näin: Pablo Picasso täräyttää sillä, miten vahva on hänen itsetuntonsa, hänen rohkeutensa tehdä mullistavasti ennen näkemätöntä. Mutta on hän vaatimatonkin. Hän saattaa jopa tunnustaa, ettei pienenä osannut tehdä, mitä kaikki muut lapset osaavat. Ja kysymys on taidosta piirtää lapsi. Nuoresta Picassosta kertominen vaatii, että katsotaan myös muutama maailmankuulu teos hänen kypsemmiltä vuosiltaan.
Nuoren Picasson tauluissa näkyvät herkkää taitelijamieltä vavisuttaneet uudet asiat, uusi ikä – aikuisuus ja uusi ympäristö – Pariisi!”
Keijo Koivula on koulutukseltaan filosofian maisteri. Biologian lisäksi hän on opiskellut taidehistoriaa suorittaen siitä cum laude -oppimäärän Tampereen yliopistossa parhaalla arvosanalla. Taidematkojen järjestäjänä Euroopan merkittäviin kulttuurikaupunkeihin hän on saanut lisää oppia. Aiemmin Koivula esitelmöi Kampuksella Anna Ahmatovasta ja naivismista maailman hauskimpana isminä. Parhaillaan hän valmistelee esitelmää Ukrainan taiteesta.
Esitelmätilaisuuteen on vapaa pääsy. Samalla voi vierailla Kampuksen Galleria Akvaariossa. Siellä on Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta koottu naivistisen taiteen Maakansa ahertaa -näyttely. Mukana on mm. Martti Innasen töitä. Näyttely on avoinna esitelmäpäivänä klo 12-16.