Opiston toveripäivillä ohjelmaa myös yleisölle

Kampus kutsuu Orivedellä toimineen Oriveden Opiston entisiä opiskelijoita ja koko henkilökuntaa tapaamaan vanhoja tai ainakin vanhentuneita opistoaikaisia kavereitaan. Toveripäivät järjestetään 15.-17.7.
Päivien ohjelmassa on muistelua menneistä ajoista. Yhteisiä juttelutilaisuuksia on lauantaina aamusta alkaen. Timo Suvannolla on sanoja ja kuvia 1900-luvun loppupuolelta. Opistolla asuneena hänellä on paljon omakohtaista kerrottavaa kaikesta Suomalaisella Nuijalla tapahtuneesta. Hänen osuutensa aloitetaan jo aamuyhdeksältä.
Entinen orivesiläinen on myös Kai Ekholm. Kansalliskirjaston johtajuudesta eläkelöitynyt Ekholm on kirjoittanut kolme salapoliisiromaania. Niistä viimeisessä, Nimeni on myrsky -nimisessä kirjassa, seikkaillaan jossain määrin myös tyhjentyneessä Oriveden Opistossa. Kai muistelee klo 11 jälkeen myös omaa aikaansa opistolaisten kanssa.
Äidinkieltä ja puhetaitoa opettanut Virpi Kaartinen valottaa opiskelijoiden elämää ja arkea opettajan näkökulmasta. Hän sanoo opiskelijoiden uskoneen, etteivät opettajat niistä asioista tiedä. Todellisuudessa opettajat tiesivät kaiken. Virpi on vuorossa klo 14 jälkeen.
Kaikkia puheenvuoroja ja keskusteluja voivat tulla kuulemaan muutkin kuin varsinaiset toveripäivien osallistujat. Ruokailukin on mahdollista Ravintola Wanhassa Opistossa. Tulosta olisi hyvä ilmoitella etukäteen soittaen tai sähköpostilla.
Toveripäivillä on varattu runsaasti aikaa osallistujien omiin muisteluihin. Lauantai-iltana se voi tapahtua vaikkapa tanssiessa. Opistossa aikanaan opiskellut Jussi Järvinen tulee orkesterinsa kanssa soittamaan vanhaa mutta ei vanhoillista tanssimusiikkia. Klemetti-salin tanssit kutsuvat entisten opistolaisten ohella pienellä pääsymaksulla myös muuta tanssikansaa.
Toveripäivät päättyvät sunnuntaina 17.7. Klemetti-salissa pidettävään taide- ja antiikkihuutokauppaan. Huutokauppa Ekman Oy:n ammattimeklarilla on tarjolla yli 200 tuotetta. Niihin pääsee ennakkoon tutustumaan tiistaista 12.7. alkaen sekä Klemetti-salissa että huutokauppakamarin nettisivuilla.
Kampukselle tultuaan kannattaa myös käydä Galleria Akvaariossa, jossa on esillä Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta koottu naivistisen taiteen Maakansa ahertaa -näyttely. Mukana on kolmisenkymmentä työtä, joiden joukossa on mm. Martti Innasen taidetta.