Kerro minulle tarinoita – Jenni Viljakaisen maalauksia Galleria Akvaariossa 21.6. asti

Jenni Viljakainen, orivesiläisille tuttu kuvisope, pitää jo toista yksityisnäyttelyään Oriveden Kampuksen Galleria Akvaariossa.

Näyttelyn värikylläiset työt ovat kaikki ensinäyttelyn jälkeen tehtyjä. Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on auki ma–pe 12–17 ja la–su 12–16. Galleriassa on myös kahvila.

Jenni Viljakaisen maalauksia Galleria Akvaario Oriveden Kampus 10.6.– 21.6. 2023Näin Jenni kertoo maalauksistaan:

Jenni Viljakaisen maalauksia Galleria Akvaario Oriveden Kampus 10.6.– 21.6. 2023– Maisema ja sen kiehtovat yksityiskohdat ja ilmiöt innostavat minua maalaamisen pariin. Erilaiset kasvit, puutarhan ja metsän ohikiitävät hetket ovat taiteellisen prosessin
lähtökohtana. Vaikka maalaukseni lähtevät usein liikkeelle luontoon liittyvästä havainnosta, aihe voi irtautua todellisuudesta kohti muotoa, väriä ja pintaa.

Jenni Viljakaisen maalauksia Galleria Akvaario Oriveden Kampus 10.6.– 21.6. 2023– Olen koonnut näyttelyyni öljyväri-, akvarelli- ja akryylimaalauksia kahden viimeisen vuoden ajalta. Näyttely kantaa nimeä Kerro minulle tarinoita, joka on myös kahden esillä olevan akvarellimaalauksen nimi. Teosten tarinat ovat avoimia ja viitteellisiä vailla tulkinnallisia raameja. Akvarellin keveys ja akryylin paksut kerrostumat, läpikuultavuus ja vahva peittävyys vuorottelevat teoksissa.

– Annan maalaamisen johdatella minut uusien löytöjen äärelle. Minulle maalaus on tapa jäsennellä, pohtia ja ihmetellä elämää ympärilläni.

Jenni Viljakaisen maalauksia Galleria Akvaario Oriveden Kampus 10.6.– 21.6. 2023

Jenni Viljakainen (s. 1980) on kuvataiteilija ja kuvataiteenopettaja Orivedeltä. Hän suoritti kuvataiteen syventävät opinnot Lapin yliopistossa vuonna 2018-2019. Hän maalaa eri tekniikoilla paperille ja kankaalle ja saa inspiraatiota töihinsä luonnosta, puutarhasta ja erilaisista kasveista. Teoksien lähtökohdat ovat usein konkreettisia näkymiä tai yksityiskohtia luonnosta, mutta aiheet saattavat työskentelyn edetessä irrottautua todellisuudesta.