Maakansan aherrusta nähdään Oriveden Kampuksella

Miltä mahtaa näyttää, kun Tyrnävän potuntervaajat vievät markkinoille käsintervattuja suopottuja?

Jokainen voi itse antaa vastauksen kysymykseen, kun käy katsomassa Martti Innasen maalausta Oriveden Kampuksen taidenäyttelyssä. Innasen työnä nähdään myös taulu, jonka nimi on ’Ahne renki vielä syö, kun isäntä jo pieree’. Kaiken kaikkiaan häneltä on seitsemän työtä Suomen Gallupin Säätiön tuottamassa näyttelyssä.

Naivistisen taiteen näyttely on esillä Kampuksen Galleria Akvaariossa 22.6.-7.8. Innasen lisäksi esillä on yhdeksän muun taiteilijan töitä. He ovat Anita Backlund, Anja Santala, Annukka Grönlund, Aune Paulin, Enni Id, Lea Pihkala, Pentti Happonen, Seija Juva ja Vesa Sarenko.

Näyttelyn teema on Maakansa ahertaa. Sen on koonnut Seppo Salmi. Näyttelyssä kuvataan perinteisiä, menneen ajan agraariyhteiskuntaan kuuluvia töitä ja työtapoja hauskalla tavalla. Kuvissa muurari on katolla, seppä takomassa, jauhaja käsikivien äärellä, seitsemän veljestä pellolla ja monta muuta aihetta. Tän kylän ämmätkin nähdään mukana.

Naivismi-näyttelyn jälkeen Kampuksella on elokuussa vuorossa Irmeli Kauniston näyttely. Hän opiskeli Oriveden Opiston kuvataidelinjalla 50 vuotta sitten.