Ukraina-tukikonsertin esiintyjät julki

Oriveden Kampuksella sunnuntaina 20.3. klo 13 pidettävään Ukraina-tukikonserttiin on saatu esiintyjiä laidasta laitaan. Suurin osa on lähiseudulta, mutta mukana on myös kaksi valtakunnallista kuoroa.

Ukraina-tukikonsertti – Oriveden Kampus 20.3.2022– Konsertti alkaa kuoromusiikilla ja siirtyy siitä pikku hiljaa laulelmatyyppisiin esityksiin, kertoo konserttia alkuun saatellut Pertti Lattunen orivesiläisestä Kuitin Tuuli -yhtyeestä. – Sitten seuraa miehiä kitaroineen ja vähän kevyempää ja iloisempaa jazzipoljentoa. Konsertin päättää pari rokahtavaa esitystä.

– Tukikonsertin kokoaminen on ollut hieno kokemus, Pertti kertoo. – Kaikki 11 esiintyjää lupasivat heti osallistua. Vain pari kysyttyä ei päässyt, koska heillä oli ennalta sovittuja menoja. Fiilis on, että me puhalletaan yhteen hiileen, tällä kertaa siksi, että se saataisiin sammumaan ja liekit hiipumaan.

Kaikki esiintyvät ilman palkkiota, ja konsertin tuotto menee UNICEFin Ukraina-apuun. Keräystä kartuttaa myös kahvion tuotto sekä Kampukselle myytäviksi lahjoitettujen, itse kudottujen villasukkien tuotto.

– Niin vähän sitä pystyy pieni ihminen vaikuttamaan maailman menoon. Ukrainan sota on esimerkki siitä, että suljetaan silmät siltä, mitä ympärillä tapahtuu. Kuvitellaan, että bisneksen pyöriminen on pääasia, vaikka ympärillä olisi mitä kansojen alistamista ja ihmisoikeuksien rikkomista, Pertti puuskahtaa.

Konsertissa esiintyvät:

Klemetti-Opiston Naiskuoro
Safarikuoro
Akkanaiset
Kuitin Tuuli
O’Rives
Saku Ryhänen Trio
Raoul Öhman
Hank Nero
Lörkvist Underground
Leca ja
Rollaattors.

Liput (15 €) ovelta tai ennakkoon Kampuksen toimistolta tai info@orivedenkampus.fi / p. 045 258 08 48

Jos et pääse konserttiin, ja haluat auttaa Ukrainan lapsia,
täältä löytyy ohjeet kuinka voit lahjoittaa UNICEFille suoraan.